Neerland Verwarming

Uw waardering: 89.8% - 5 votes

Gemiddelde score

Zonnepanelen

Book rating: 90 out of 100 with 5 ratings

Zonnepanelen

De opbrengst van een zonnepaneel ligt in Nederland tussen 50 tot 90 procent. Let daarom goed op wat u koopt want goedkoop is duurkoop!

De zon geeft u letterlijk energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf makkelijk stroom opwekken. Men noemt ze ook wel PV-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. Zonnestroompanelen zijn dus andere zonnepanelen dan collectoren van een zonneboiler.

Hoe werkt zonnestroom?

Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Het systeem werkt helemaal zonder bewegende delen.

Kosten, Opbrengsten en Besparingen

Net als bij spaarlampen wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een PV-paneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland bijna nooit behaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 80%. De opbrengst van een PV-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt piek levert in Nederland dus ongeveer 0,8 kWh op. Een PV-systeem van 600 Wp levert dan circa 480kWh per jaar aan stroom op.

De kosten van een PV-systeem worden meestal berekend per Wp. Een gemiddelde wat u hierbij kan aanhouden is ongeveer € 4,50 per Wp, inclusief de installatiekosten. Een PV-systeem van 600 Wp kost dan € 2700,00. Door de huidige ontwikkelingen binnen de markt zullen deze kosten in de toekomst alleen maar lager worden.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een gemiddeld PV-systeem met een normale opbrengst ligt rond de 10-12 jaar. De afgelopen jaren is de stroomprijs jaarlijks met ongeveer 8% gestegen. Als de stroomprijs nog verder stijgt wordt de terugverdientijd natuurlijk korter. De terugverdientijd is mede afhankelijk van de werkelijke opbrengst van uw systeem. De opbrengst is weer afhankelijk van de ligging en hellingshoek van uw dak en de ligging in het land. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 30 graden. De levensduur van een PV-systeem bedraagt 25 jaar. Nadat u deze hebt terugverdiend, maakt u dus pure winst! Dit kan op den duur in de enkele honderden euro's per jaar lopen.

Subsidie

U kunt subsidie krijgen op de elektriciteit die u produceert met een PV-systeem. De regelingen wijzigen regelmatig dus kunt u het best even kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Wilt u subsidie aanvragen of weten hoeveel subsidie u kunt krijgen dan kijkt u hier. Onderstaande filmpjes helpen u op weg bij het aanvragen van de subsidie en hoe te handelen als u subsidie krijgt toegewezen:

Naast de landelijke subsidies zijn er nog allerlei regionale subsidies. Wilt u weten of er ook bij u in de regio extra subsidie beschikbaar is kijk dan op de energiesubsidiewijzer.

Al meer dan 30 jaar zijn wij installateur

op het gebied van installatie, onderhoud en service

 • Centrale Verwarming (koop, lease of huur)
 • Zonneboilers en zonnecollectoren
 • PV panelen / Zonnepanelen
 • Warmteterugwin-units(WTW)
 • warmte pompen
 • Laag temperatuur verwarming(LTV)
 • Mechanische ventilatie systemen(MV)
 • Airconditioning
 • Luchtbehandeling
 • Loodgieterswerkzaamheden en Sanitair
 • Onderhoud aan alle bovenstaande toestellen
 • 24 uur Service
 • Vraag naar onze 10 jaars onderdelen garantie

Atag select dealer

 

Actie tijdelijk t/m 31 december 2018 GRATIS een ATAG SLIMME ONE THERMOSTAAT!

 

Actie! tijdelijk t/m 31 december 2018 10 jaar Garantie op onderdelen
vanaf € 1779,00 incl. Montage incl. 21% BTW

 

Goed, beter, best getest!

De ATAG i series is een absolute top CV-ketel die garant staat voor optimaal comfort in huis. Met rendementen waar geen andere ketel aan kan tippen. En dat betekent dat u met deze CV-ketel flink kunt besparen op uw energiekosten. Zuiniger worden ze volgens de consumentenbond niet gemaakt. We rekenen het u graag vrijblijvend voor.